Monday, 30 January 2012

back to normal


"kalau awak faham erti lagu ni,
maknanya awak pernah rasa sama macam saya"
dan aku memang penakut
mengakui cinta kepada mu
seribu kali ku cuba ucapkan
bila bersamamu
kau bukan milikku
dan engkau pun tahu

kau bukan milikku.....



**( damn annoying )

Friday, 27 January 2012

siapa cik biey?

hi
entry ni lebih kurang macam memperkenalkan diri sendiri la
hahaha..bukan show off ok..just gegediks nak wrote about myself
sekali sekala

 
*******************************


apa yang bezanya cb dengan orang lain

^_^

1#

cb pakai jam kat tangan kanan walaupun cb tak kidal,
so cb akan bukak jam setiap kali menaip atau menulis..
tak pelik la kalau selalu tertinggal/ tercicir jam merata-rata

2#

cb boleh tidor lewat dan bangun awal kalau tidur nya berkualiti..
mean tak terganggu di malam hari.
kalu tido awal kul8 pun kalau asyik terjaga tengah2 malam,
pukul 3 ptg kot br cb bangun

3#

cb punya style makan,"
"makan sikit, tapi berulang-ulang"
tu sebab badan susah nak naik kot

4#

suka mem "bau"..tak kira la apa pun.
walaupun hanya biskut oreo pun nak cium
hehe....

5#

tak suka barang 'girl' yang branded2 (gucci,guess etc.)
tapi untuk barang sport  ter 'sangat' lah branded !!!

6#

tak suka masuk library atau kedai buku sebab cb tak suka baca buku berbentuk ilmiah melainkan terpaksa. lebih suka baca komik, buku masakan, noted gitar dan grafic/ interior design.

7#

suka Math dan seni. skor A untuk semua exam. hahaha...
sangat tak suka sejarah (got C) dan bahasa melayu (B) wakaka....

8#

sangat pro SPSS dan AMOS, sebab melibatkan nombor kan :)

9#

tak boleh makan kat kedai sebarangan, nanti sakit perut

10#

suka semua kaler, kalau ikut semua pensel kaler luna tu, 12 kan? so 12 kaler la cb suka.

11#
suka alat teknologi canggih hehehe
got it !
mp4
pSp
galaxy
lappy
dslr
iphone (otw)

12#

pro dalam internet designing, editing pic...
tapi tersangat-sangat malas nak transfer pic dari cam,
selalu kena marah dgn member. hehe

13#

suka kumpul tiket wayang buh dalam botol kaca.
dah ada 5 botol dah :)

14#

suka maen bowling,
i got it !
1 nice mr.bowl berat 10 ibs aje
gasak men sorang2 pun takpe

15#

tidur suka selimut satu badan

16#

sangat pentingkan losyen
always ''gohnson's baby''
^_^

17#

tak suka duduk bila tengok tv, dah tabiat kot

18#

suke mengelamun..the best part is bila berangan sebelum tido
perghhh..asyikkkk

19#

sangat pentingkan penjagaan rambut walaupun cb bertudung
who care? hehe

20#

cb kawan dengan semua orang, tak kisah...tak macam setengah org.
nak kawan ikut kroni2 die je..cb sangat fleksibel...

21#

mudah terasa, hati tersangat lembut la konon.hehe..
tapi cepat pulih. macam tu gak kalau marah, sekejap je dah cool....

22#

kalau suka orang tu, cb suka pendam...hehe

23#

sukar melupakan cinta. makan bertahun gak la..

24#

clumsy !!!! sangat2

25#

pelupa!!!!

hehehe

ok lah bye..
apa pun kekurangan cb...terima lah.
cb sayang anda semua
sbb cb ni bukan sape-sape
manusia biasa yang selalu buat silap dan tersalah tutur kata

ampun ye

bye

kemalangan.....

kemalangan?
apa itu kemalangan?
accident? atau berlanggar motokar?
hehehe

actually semalam petang cb baru dikejutkan dengan berita kawan gojes cb si Leha berleha tu kemalangan..nangis2 dia sebab takut. kesian dia. nasib baik dia ada hubby yang katang lagi perkasa yang sanggup melindungi nya...

guy
sering kali kan kita dengar tentang kemalangan ni
yang lori langgar ayam sampai putus kepala la
kereta langgar katak sampai penyek la
motor langgar ular sampai ular jadi leper la
ish ish ish

sedih...sedihh...
eh!! apa ni....
^_^

mengarut plak cb di petang jemaat ni
takda la..apa sebenarnya penyebab kemalangan ek?

adakah sebab;

1# drive ketika mengantuk ? tak cukup tido sebab semalam tengok MU lawan kul2 pagi?

2# maen sms atau glamour lagi whatapps ketika memandu?

3# bersembang telefon tersangat kencang sampai kereta kat depan tak perasan?

4# frust menonggeng sekaligus menyebabkan tekanan perasaan dalaman dilepaskan kepada kenderaan sendiri?

5# drive 210 km/j untuk mencari R&R atau petronas berdekatan sebab pundi kencing dah tak mampu untuk menahan air yang dikandungnya ?

6# mabuk sebab baru togak air kencing setan ataupun air ketum?

ataupun sebab

7# sesaje bawak laju dan nak langgar orang sebab dah lama tak maek kereta langgar kat funfair?

ish ish ish

apa pun alasannya, langgar tetap langgar... kemalangan tetap kemalangan.
memang la ngeri bila tengok gambar kat paper atau pun kebetulan lalu di kawasan kemalangan...siap mayat masih di atas jalan..Ya..Allah...seram sejuk jadinya.

tapi tu la...baru-baru ni ada berita tentang hukuman yang bakal dijatuhkan kepada mereka-mereka yang menyebabkan kemalangan...patut ke hah hukuman gantung? pada cb tak kot...masih perlu diteliti...kalau betul kemalangan tu atas kesalahan mabuk atau bawak 200km/j ok la...tapi kalau sebab kecuaian yang tak dapat dielakkan cukup lah sekarang denda dan ganti rugi kepada keluarga mangsa...kesian anak-anak pesalah, cer bayang bapak diorang masuk penjara sebab terlanggar seorang makcik ketika balik kampung di hari raya. mau trauma anak tu...ish ish

kemalangan tu tak berbau
betul tak
kadang-kadang kita dah berusaha untuk mengelakkan nya dari terjadi
dah terlalu hati-hati
tapi dah nak jadi
langgar orang satu hal
kalau langgar dan kereta teruk tu lagi satu hal
poning kepalo den $$$

macam cb la..
dari 2009 pakai mr.kaka tu...last year bulan 12 
1# cb terlanggar kereta orang, ok fine kereta cb takda apa2..kereta dia cb settle RM150
2# seminggu lepas tu, kat bangi....orang langgar cb pulak..teruk kereta cb..tapi nasib orang tu settlekan semua
3# sebulan lepas tu sekali lagi cb terlanggar orang....kereta dia ok, tp kereta cb yang teruk....aiyoookkk
poning kpalo...tu elok lagi si kaka tu kemek...tak betulkan lagi..CNY ni semua kedai cuti seminggu...so al-kisahnya minggu depan la si kaka masuk bengkel.....fuhhhh harap2 tak over bajet


u olls
"HATI-HATI OK"
ingatlah orang tersayang
pandu cermat jiwa hensem


Wednesday, 25 January 2012

Tuesday, 24 January 2012

entah la....part 2

hi...continue after lunch..
errkkk kenyang
hehe

 ok la..berbalik kepada dugaan bagai ni meh cb share
al-kisahnya kalau nak jadi perniaga a.k.a bisneswomen/man ni pasti la ade duri dan ranjaunya kan hehe
so tak terlepas la cb pun
tp alhamdulillah la semuanya takdek la sampai cb frust and rasa nak stop..hehe
jom sound check satu persatu

1#
selalunya kalau one customer ni order flavour campur (vanila & choc) cb akan mix the same bowl je..
1st campur semua bahan dent pukul sampai kembang....devide by two dent satu tu cb bubuh coco powder and lg satu cb bia berperisa vanila..masalahnya ade satu malam ni la..agaknya cb pukul xberapa nak kembang.lantas terus membahagikan kpd dua bahagian, yg choc cb pukul sikit lg dalam 5 minit cmtu..siap2 tu cb pun bakar mereka...(tolong-tolong...) hehe ketingggg..(bunyi oven) si vanila pun masaklah...cb pun cucuk menggunakan lidi..perghhh..gebunya (bisik hati kecil cb) yg choc pun same...syukur2...hehe
but suddently, bila nk masukkan sauce dalam cake yg dah dimasak tu...yg vanila semua..ulang ok SEMUAAAAnyaaa...hanya masak dibahagian atas..yg bahagian bawah...mentah! ulang semula MENTAH!!! cb cube masak sekali lg tetap hampeh..ni la agaknya bentan! hehe so nak buat cmne..jadi terpaksa lah cb mengadun semula untuk menghasilkan flavour vanila memandangkan hanya flavour choc sahaja yg perfect! cisss

2#
selain daripada cupcake, cb jugak ade amek tempahan KEK RED VELVET
just untuk red velvet je ok..hehe..kek dimasak dengan perfectnya, belahan untuk dilapik2 dengan cheese cream jgk perfect...so bahagian terakhir iaitu men'topping' permukaan luar...topping punya topping hambik ko...cheese tu bercampur dengan kerak2 kek...dah jadi putih kemerah-merahan...cb repair2,makin comot..lantas dengan kekuatan yg ade...cb xdek la baling kek tu ke ape ke...tp cb sepak kerusi makan dengan sekuat hati lantas masuk bilik dan menangis (motif??) hehe...tu care cb release kot..hehe a few minute lps tu cb klua semula..amik box fondant dan uli...so jadilah kek nya begini...

 actually ms cb buat tu, cb dah tersangat penat, balik dari mancing..hehe
so moral of the story, jgn buat keje yg memerlukan ketelitian ketika sedang penat atau stress
BURUK PADAH nyee....

3#
selalunya cb akan bawak semua tempahan ke office setiap pagi. yelah takkan nk patah2 balik umah amek kot..tp 1 day ni cb xbawak...cb just bawak 1 box je sbb customer tu nak pagi. memandangkan cb banyak sangat file n buku2 nak kene bawak jd cb tinggalkan box2 yg lain tu
so tengahari cb pun balik ambil semua balance2 cupcake yg nak dihantar kepada customer
bile cb tgk jam...awal lagi..urmm..nak pg beli stok la..so cb pun drive sensorang dengan ditemani lebih 5 box cupcake kat sit belakang...skali lampu merah daaa...
so cb stop tanpa tarik handbreak atau letak kat 'P' atau 'N'...hanya kaki kerdil ni je la menahan brek..skali cb pandang belakang tgk ade satu box dah senget..alamak!!!!...dah la yang fully cream plak tu..cb pun cuba nak alihkan box tu supaya keadaannya lebih baik..tanpa cb sedar kereta berjalan !!!!waaaa...
kedegangg!!!!...kereta cb langgar kete depan.. T_T one more time!!! damn!
cb turun, n settle semua..masuk2 kete tgk ade 3 box terbalik...one more damn!
u olls bayangkan..time tu pukul2pm..nak hantar kat customer pukul 4pm...cupcake n box seme dah comot..
cb trs call customer tu..mintak sorry n ceritakan hal sebenar...she too baik hati lol!! sius...die baya full walaupun cb nak bg die half price..tp u olls jgn igt cb bg die yg comot2 tu..cb gantikan box baru.cb bersihkan dulu...die xde la kotor ape pun..just xcantik dah la...T_T

4#
urmmm...ni plak case order tp xdapat amik..actually xdelah banyak..baru sekali je jd mcm ni..hehe
one customer ni order..baik punya cb deco...sekali malam tu die msg..die dapat kecemasan dan kene balik kg..alamak!!! mcm mane ni..so xkan cb nak maki-maki kan..so cb proceed je..xpe2..hati2 drive.hehe
so poning la gak kepala cb nk tolak kat sape cucpake yg dah siap ni...cb pun txt seme kawan2..cb bg half price masa tu..ye la janji balik modal..ye dak? hee..skali my friend sudi ambil..tqsm dear..so selesai masalah..

5#
paling mencabar since 3 bulan ni apabila cb diserang (betul ke word ni???) hehe
TEKANAN DARAH RENDAH
sius my family tak tau
mati mam kalau tahu ni...
semua bila cb bangun di satu pagi ni
cb rasa semua ni;


  • cepat lelah
  • pening kepala ketika posisi badan berubah
  • sukar untuk berkonsentrasi
  • mata berkunang-kunang
  • mual
  • kulit berasa dingin, pucat dan lembap
  • pernafasan cepat dan pendek
  • cepat haus
mula2 cb pelik...selalu kalau cb lapa pun..just pening or sakit perut..ni tak...cb rs nak pitam  je setiap kali bergerak..pastu mual dan muntah2...sekali hambek ko...
mungkin cb terlalu penat or xcukup rehat..
tp alhamdulillah semua dah ok...now cb akan lebih menjaga kesihatan
tamo sakit-sakit
tamo...tamo..

hehe
ok x u olls?
mencabar kan..
ape2 pun rezeki Allah bagi xsemudah itu je
segala cabaran dan dugaan yang dia bagi pasti ada hikmahnya

amin

entah la....part 1

terasa tersangatlah lama kan cb xmenghapdet blog ni kan
urmmmm....nak kate xde apa yang di kongsi bersama tak jugak
banyak sebenarnya perkara baik dan buruk yg terjadi sepanjang cb mendiamkan diri
mungkin itu je cara kot dr menulis crite yang tah ape2..hehehe

RINDU?
apa itu rindu
itu yang cb rasa
so tu je la yg cb nak share
hehehe

no la..actually bila perasaan rindu tu dtg...semua benda jadi tak kena
nak menaip rasa blurr..
nak membaca rasa ngantuk (alasan!)
nak kuar...no idea ! belum difikirkan lagi 
nak dating??? jauh la sekali akan dapat kan
dah lama cb pendam perasaan ni
agaknya itu lah penangan putus cinta kan
maaf....tertulis lagi pasal dia
A.A.K 
hehe
dengarnya beliau bakal berkahwin
seribu satu perasaan yg ade
tersenyum lebar bila mendengar nya
ikhlas x ikhlas cb sendiri tak tahu
apa2 pun cb sentiasa berdoa semua kebahagiaan untuknya
amin
ahhh!!! cukup2!! he
meh cb cite pasal bisnes plak
hehe
kalau mane2 yang perasan,cb dah mula berniaga kecil-kecilan menjual cupcake since bulan 10 tahun lepas so kiranya dah dekat 3 bulan..alhamdulillah...rezeki yg mulanya dulu cb men try2 je akhirnya menjadi-jadi...syukur alhamdulillah..duit untung selama 3 bulan ni banyak la jgk sampai cb dapat membeli dapur gas leper utk cik In bubuh kat kabinet baru die (ingat tv je leper hehe) dan jugak lens 50mm F1.8D menggunakan keuntungan menjual cupcake...bukan kek ok..CUPCAKE..hehe bersyukur sgt bila customer semua memuji bila terima cupcake di tangan....wah..bangga2...hehe..kelebihan Allah bagi..
so jom sound check pic deco terbaik yg penah cb hasilkan (entry cb kalau xde pic mesti xbest kan hehe)

ni satu antara the cute one hehe...
snow butter cream with smarties
i loike ~
* RM2 ke atas (each)

 ni pulak satu antara contoh untuk hantaran hehe
up to u la nak theme kaler apa pun..bisa dihasilkan
terserah kamu dong
*1 set (siap box) = RM40 ke atas

ni untuk celebrate..tak kisah ann utk couple ke, kawen ke...cb on je..hehe
byk lagi deco, u olls nak pilih deco dr internet pun buleh..
*RM2 ke atas (each)

ini pulak...choc, choc cream with strawberry...actually cb amik jgk tempahan untuk oreo dan chocholate
so sape2 yg memang giler choc tu...order la..pasti kalian puas hati
 *RM2.50 ke atas (each)

ni pulak memang best and antara famous order..sape yg pernah makan pasti tahu kesedapannya kan..
inilah dia RED VELVET...creamnya adalah cheese..WOW!!! terangkat kening sekejap
*RM3.50 each (tak termasuk deco yg pelik2)

selain daripada simple deco by butter cream, or red velvet..cb jugak ade amik tempahan indible image a.k.a printing icing la (boleh dimakan tau) just bilangan cupcake nya perlulah 20 ke atas. just hantar pic anda kpd emel cb...and taraaa.....utk fanatik bola pun buleh..pendek kate ape2 pun buleh la
*RM2.50 ke atas (each)

hah...amek kau jah...owner ni suke cream..u olls buleh request nak cream sikit ke,nak cream kurang manis ke ape2 je lah...yang ni flavour vanila sauce choc dan strawberry sauce. u olls buleh pilih nak sauce ape untuk diisi didalam cake...ade caramel,vanila,choc dan strawberry
*RM2.50 ke atas (each) - strawberry

ha..ini pulak sempenan CNY baru ni..actually ade lg 2 3 design...cb bubuh 1 je la..pis ni xnampak sgt ke chinese new year an nye..hehe..sebenarnya dalam set ni cb ade buat deco fondant buah oren, mercun, angpau dan jongkong emas..(by my own) hehe.so u olls nak ape ckp je...deco beg tangan,lipstik? seme buleh..
*RM2.50 ke atas (each)

yummmmyyyyy.....
simbahan choc ganache bagi mereka-mereka yang menyukai choc
perrghhhh...memang terasa kecoklatannya..heheh
*RM2.50 ke atas (each)

amacam????
mantopppp kan bisnes ana??? ana ada untung lah
hehehe
but anyway, seme bende yg jadi pasti ada dugaan kan
nak tau apa dugaannya???
jom layan next entry...



jom !

Thursday, 5 January 2012

doraemon ??

selamat malam (10.50pm)
hehe

u olls u olls (gediks sikit la)
u olls pernah tengok kartun doraemon x?
mesti pernah kan?
pdaoh la kalau xpernah tu
srius cb dulu suka sangat
bukan sebab die kiut ke ape ke..tp suke dekat pintu ajaib die kaler pink tu
osem la klu cb ade satu
hehe
kan best !
boleh menyusup masuk rumah jejaka pujaan hati cb sesuka hati
ish ish ish
^_^

acah aje
sebenarnya, dari dulu cb selalu tgk doraemon selalu makan sejenis kueh yg dipanggil dorayaki
cb pernah tanya mam (masa kecik2 dulu la), kueh dorayaki tu rasa die macam mane
mam kata 'ala...mcm kueh kacang tu" klu korang prasan kueh yg intinya kacang ijau tu, yg dlu harga 3 RM1 tu...cb xtau la kalau u olls panggil nama lain..so sebab kan dr kecik mam cakap mcm tu...kami adik beradik panggil la kueh kacang tu kueh doraemon

walaupun di hati kecil cb ni xterlalu puas hati dengan jawapan mam tu so cb cuba mencari-cari darayaki ni di kedai2...tp...keputusannya hampa...sampai la cb besar...tak pernah sekali terjumpa a.k.a terserempak a.k.a ternampak dimana-mana...sian kan..so..lama kelamaan cb pun terlupa dah psl dorayaki..kartun doraemon pun dah tak layan..dah besar kan (ape barang layan kartun gemok biru misai kucing tu) hihi

sekali nak jadikan cerita...tahun baru menyerikan cb sebab akhirnya setelah bertahun-tahun mencari jawapan akhirnya cb jumpa jugak...di hentian R&R rawang..mata ni terbeliak tiba2...

 "WAHHH...DORAYAKI LA....(dlm hati je ok)"
tapi
cb nk beli mcm malu..takut orang kata
''itu pun nak beli ke"
hihi
cb try cool...dan cakap slowly kat kawan cb..
"bila,b nak beli dorayaki tu..tp segan la"
kawan cb dengan selamba plus volume suara yg agak tinggi
"apa nak segan..duit b kan"
shhh.....ok2..b beli hehe

(muke teruja tanpa menghiraukan org2 di meja sebelah)

bila dah beli sure2 kena makan kan...walaupun srius cb sayang..xcaye cer tanya kwn cb, si bila..hehe
cb pegang je..excited mcm dpt hp baru walhal dorayaki je

so jom sound check muke org teruja makan dorayaki

 muke yg amat tekun mengamati dorayaki berperisa blueberry

terlakar senyuman puas walaupun rasanya 
"BESE-BESE AJE"
hehe

ok la..atleast klu org tnya,dorayaki tu rasa mcm mane cb dah tau
xde la cb kata dorayaki tu mcm rasa kueh kacang a.k.a kueh doraemon
hehehe

^_^

bai


visit Perak 2012

morning u olls
sihat kah kalian semua ??
cb??
sihat alhamdulillah...
tajuk enrty kali ni berbau macam malaysia sikit la hehe
kalau u olls nak tau
cb selalu berangan2 nak pg banyak tempat kat luar negara walhal paspot mati 2012 ni, tp planninnya macam2
antara tempat yg cb teringin sangat nak pg ialah;
Krabi Island, Thai
Bali, Indonesia
Europe
New Zealand
n banyak lagi lah...
selalu org msti akan cakap nak pg hong kong la, london la, NY la..tp cb lebih suka tmpt2 yg lebih cool, nyaman dan byk khazanah lama utk di 'snap' oleh delisha 
bukan apa, klu setakat pergi dent nak borong shopping bagai..urmmm tu bukan cb kot..nak shopping klu pg taiwan ok ngee** sebab cb punya dressup, assesori seme banyak jual kat sana.. ^_^
tapi kan...since 2012 ni
cb rasa macam ade tak kena je hehe..
perasaan tu rs mcm xsedap je
ala bukan sakit buatan org ke ape..just tibe2 terfikir

"malaysia pun tak habis pusing"
hehehe
so
al-kisahnya, fikir punya fikir cb mengambil keputusan nak habiskan jalan-jalan malaysia dulu sebelum tengok negara orang...bijak x bijak x hehe
actually, kat malaysia ni cb rasa seme negeri cb dah pergi tp bukanlah pergi bercuti atau melancong
contoh, KL,slgor, pahang,johor, n9 dan sarawak tu seme negeri yg pernah cb tinggal...i mean duduk dalam masa yang lama.itu pun sbb ayah cb bekas tentera, so mmg adat la duduk pindah randah ni, pg sarawak je 2x..so.bila ingat2 balik
antara negeri yang cb pernah betul2 travel hanya
terengganu
kelantan
sabah
melaka
tu memang bercuti la org jawa kata...walaupun banyak tempat yg belum hbs explore like sabah, cb just sempat pg KK,ranau, dan kundasang je....semporna labuan seme mne sempat pg..isk iskk.. sian sian

so 2012 ni cb dah masukkan dalam list tabung travel untuk ke
cameron highland
&
penang 
sebagai tempat yg wajib dilawati hehe
insyaallah...doakan ea


eh..eh..lupa lak entry kali ni sebenarnya nak cerita pasal perak..hehe
actually penutup tahun baru cb sebenarnya banyak cb habiskan di Perak
ala bukan jenjalan...tp bekerja..kerja ape?? ish ish...mcm bese la as reseacher berjalan-jalan cr pasal ni memang kerja kami ^_^
so mula dari hari Isnin (26hb) cb gerak ke Taiping, perak..dah la cb dr pahang...rush naek bus paling awl sbb cb malas blk naik kereta hehe..(jimat) naek kete tol je pg balik RM16, minyak lagi..tenaga lg klu jalan jam..klu naek bus, tiket bus dgn lrt pergi balik jumlahnya baru RM14..duduk relax2 je org drivekan hehe..
so sampai2 lrt sg,besi kawan ofic cb jemput...dent terus pergi ofic sbb pg Taiping naik kete jabatan..
al-kisahnya sampai lah kami di Taiping kul 2 lbh..lepas check in hotel kami kua la berjalan sbb kerjanya start selasa....yg paling best hotel tu dekat dengan Mcd...im love it ^_^ ngee** malam2 call suh anta prospe
so jalan punya jalan, membe cb sound ajak makan
memandangkan cb pun sedang kelaparan, cb ia kan aje
masuk celah-celah kampung seme
dalam hati manalah nak pergi ni
rupa-rupanya nak pekena MEE UDANG MAK JAH
perghhh....bila tanya mana dia tahu ttg kedai ni
boleh die jawab
"kite tengok jalan-jalan cari makan"
ish ish ish
^_^
power la member cb ni
so makanlah kami...diorang seme order mee idang special,cb je x...bukan xde duit or kedekut tp cb kureng makan udang kan...so buat pe amek udang besa2 gajah tu kalau xmakan..kan membazir..tp srius cakap..sedap tu memang sedap...tp bapak lah ramainya org...cb belum hbs makan org dah tunggu sebelah nak duduk...hampeh ! segan plak cb nak godek2 kulit udang ^_^ ngee**

lepas makan mestilah balik tido kan..hehe
besok nak koje kan..ate teman pun tido senyenyaknya
pendek kata, 4 hari di Taiping mmg best la..settle kan reseach ICT nelayan mmg syok
lagi-lagi utk org yg macam cb ni yg xtau ape2 lgsg tentang nelayan..
4 hari tu sempat la merasa durian Perak (gilerrrrrrrrr sedappppp do !)
Doli (Char Kuew Tiaw) Perak, laksa Udang..roti canai harga 0.70, hehe..perghhh pendek kata seme berbentuk makanan la..

balik dari Taiping, jumaat tu cb gerak lagi ke Lumut...untuk reseach ikan sangkar plak..
ate teman merase mcm org perok le pulak
hehehe
tp jalan ke Lumut memang mencabar kewibawaan hambe
dh la kecik
malam balik mmg naif la...dgn ujan renyai2...org bawak kete suka hati badak die potong msk line org seme
aduiii...tawakal je masa tu...alhamdulillah kul10 cmtu cb dah sampai KL semula

syukurrrr

so de conclusion is;
saje je nk sembang2 dengan u olls
sebab balik2 dari lumut tu baru cb perasan
2012 ni tahu melawat perak

^_^'

so
- WELCOME TO PERAK -

love u olss

Wednesday, 4 January 2012

2011 tinggal kenangan....

salam semua


ni entry kedua cb untuk 2012...urmmm rasa macam baru je semalam masuk tahun 2011,
ape2 pun masa berlalu tersangatlah pantas... 
tup tup...dah 2012

semua yang berlaku sepanjang 2011 hanya tinggal kenangan sekarang
mana yg indah2 tu boleh la diingat
mana yg pahit2 tu jadikan la semangat untuk terus berjuang
aceh..ceceh..hehehe

so sebagai pembuka lembaran baru
jom kita sound check pencapaian tahun lepas
(bunyi macam lama je,padahal baru 3 hari)

GOOD 2011

complete data collection (Jan & Mac)
keyin data 500 (pre), 500 (post)...sgt super cool hahaha
complete analisis data, present..proceed...send notice submition thesis
pergi bercuti ke sabah (4 hari 3 malam)
berdikari menyervis MR.KAKA guna duit sendiri
dapat pakai celcom line
dapat beli samsung galaxy
dapat beli Lappy Asus (red)
ade spec baru yg agak branded haha
dapat beli barang2 dapur complete (syok) guna duit gaji
beli DSLR
g singapore
chi maafkan cb, thanks dear
dapat sambung RA kat IPSAS
bukak bisnes cupcake & cookies
buat BLOG hehe

BAD 2011
MR.KAKA 2 kali berlanggar
pluss gesel devider, terlanggar pasu bunga, langgar tepi exit parking rumah
kontrak GRF tamat 31hb
buat cup cake ade yg reject sbb tersalah pukul hehehe
putus cinta
hantar notice submition tp thesis still tak complete isk isk isk


**************************************************

syukurlah 2011 menutup tirai dengan lebih kelebihan dari kekurangan




Tuesday, 3 January 2012

bila tension...begini lah jadinya...











Talent : Yan
Location : Taman Putra Perdana, Putrajaya
Time : 5.30pm - 7pm
Date : 2 Jan 2012

thanks dear sebab bagi i hilang tension
hehehe