Thursday, 5 January 2012

visit Perak 2012

morning u olls
sihat kah kalian semua ??
cb??
sihat alhamdulillah...
tajuk enrty kali ni berbau macam malaysia sikit la hehe
kalau u olls nak tau
cb selalu berangan2 nak pg banyak tempat kat luar negara walhal paspot mati 2012 ni, tp planninnya macam2
antara tempat yg cb teringin sangat nak pg ialah;
Krabi Island, Thai
Bali, Indonesia
Europe
New Zealand
n banyak lagi lah...
selalu org msti akan cakap nak pg hong kong la, london la, NY la..tp cb lebih suka tmpt2 yg lebih cool, nyaman dan byk khazanah lama utk di 'snap' oleh delisha 
bukan apa, klu setakat pergi dent nak borong shopping bagai..urmmm tu bukan cb kot..nak shopping klu pg taiwan ok ngee** sebab cb punya dressup, assesori seme banyak jual kat sana.. ^_^
tapi kan...since 2012 ni
cb rasa macam ade tak kena je hehe..
perasaan tu rs mcm xsedap je
ala bukan sakit buatan org ke ape..just tibe2 terfikir

"malaysia pun tak habis pusing"
hehehe
so
al-kisahnya, fikir punya fikir cb mengambil keputusan nak habiskan jalan-jalan malaysia dulu sebelum tengok negara orang...bijak x bijak x hehe
actually, kat malaysia ni cb rasa seme negeri cb dah pergi tp bukanlah pergi bercuti atau melancong
contoh, KL,slgor, pahang,johor, n9 dan sarawak tu seme negeri yg pernah cb tinggal...i mean duduk dalam masa yang lama.itu pun sbb ayah cb bekas tentera, so mmg adat la duduk pindah randah ni, pg sarawak je 2x..so.bila ingat2 balik
antara negeri yang cb pernah betul2 travel hanya
terengganu
kelantan
sabah
melaka
tu memang bercuti la org jawa kata...walaupun banyak tempat yg belum hbs explore like sabah, cb just sempat pg KK,ranau, dan kundasang je....semporna labuan seme mne sempat pg..isk iskk.. sian sian

so 2012 ni cb dah masukkan dalam list tabung travel untuk ke
cameron highland
&
penang 
sebagai tempat yg wajib dilawati hehe
insyaallah...doakan ea


eh..eh..lupa lak entry kali ni sebenarnya nak cerita pasal perak..hehe
actually penutup tahun baru cb sebenarnya banyak cb habiskan di Perak
ala bukan jenjalan...tp bekerja..kerja ape?? ish ish...mcm bese la as reseacher berjalan-jalan cr pasal ni memang kerja kami ^_^
so mula dari hari Isnin (26hb) cb gerak ke Taiping, perak..dah la cb dr pahang...rush naek bus paling awl sbb cb malas blk naik kereta hehe..(jimat) naek kete tol je pg balik RM16, minyak lagi..tenaga lg klu jalan jam..klu naek bus, tiket bus dgn lrt pergi balik jumlahnya baru RM14..duduk relax2 je org drivekan hehe..
so sampai2 lrt sg,besi kawan ofic cb jemput...dent terus pergi ofic sbb pg Taiping naik kete jabatan..
al-kisahnya sampai lah kami di Taiping kul 2 lbh..lepas check in hotel kami kua la berjalan sbb kerjanya start selasa....yg paling best hotel tu dekat dengan Mcd...im love it ^_^ ngee** malam2 call suh anta prospe
so jalan punya jalan, membe cb sound ajak makan
memandangkan cb pun sedang kelaparan, cb ia kan aje
masuk celah-celah kampung seme
dalam hati manalah nak pergi ni
rupa-rupanya nak pekena MEE UDANG MAK JAH
perghhh....bila tanya mana dia tahu ttg kedai ni
boleh die jawab
"kite tengok jalan-jalan cari makan"
ish ish ish
^_^
power la member cb ni
so makanlah kami...diorang seme order mee idang special,cb je x...bukan xde duit or kedekut tp cb kureng makan udang kan...so buat pe amek udang besa2 gajah tu kalau xmakan..kan membazir..tp srius cakap..sedap tu memang sedap...tp bapak lah ramainya org...cb belum hbs makan org dah tunggu sebelah nak duduk...hampeh ! segan plak cb nak godek2 kulit udang ^_^ ngee**

lepas makan mestilah balik tido kan..hehe
besok nak koje kan..ate teman pun tido senyenyaknya
pendek kata, 4 hari di Taiping mmg best la..settle kan reseach ICT nelayan mmg syok
lagi-lagi utk org yg macam cb ni yg xtau ape2 lgsg tentang nelayan..
4 hari tu sempat la merasa durian Perak (gilerrrrrrrrr sedappppp do !)
Doli (Char Kuew Tiaw) Perak, laksa Udang..roti canai harga 0.70, hehe..perghhh pendek kata seme berbentuk makanan la..

balik dari Taiping, jumaat tu cb gerak lagi ke Lumut...untuk reseach ikan sangkar plak..
ate teman merase mcm org perok le pulak
hehehe
tp jalan ke Lumut memang mencabar kewibawaan hambe
dh la kecik
malam balik mmg naif la...dgn ujan renyai2...org bawak kete suka hati badak die potong msk line org seme
aduiii...tawakal je masa tu...alhamdulillah kul10 cmtu cb dah sampai KL semula

syukurrrr

so de conclusion is;
saje je nk sembang2 dengan u olls
sebab balik2 dari lumut tu baru cb perasan
2012 ni tahu melawat perak

^_^'

so
- WELCOME TO PERAK -

love u olss

3 comments:

IntaNBerliaN said...

perak tmpat tinggal parent saya..hihii

Jaa said...

bestkan jadi researcher...sob sob..dulu nk jadi RA x dpt..jd AA jer la...heheh

Scharenaa said...

@kak ja : AA tu ape kak ja?? klu EI tau...emak idlan hehe..

@kak Intan : siap beli keychain perak yg xtahan tu hehe