Tuesday, 20 September 2011

Kegemaran itu..

Salam Semua...

Tersangatlah lamanye CB xhapdet blog ni kan,urmmm...busy manjang.lg pun xdek entry best nk share.hehe..tggu la hujung minggu ni CB buat open house mesti banyak cite best.so...untuk entry kali  ni, CB nk share 1 dr beribu-ribu hobi CB yang nyata dan bukan nyata..hehe.yang xnyata ialah 'berangan' hehe..

ade banyak sgt hobi CB, antaranya..1st sure la menonton wayang gambar..acececeh...mcm org dolu-dolu je..percaya atau x, taun lps since may 2010 until may 2011..CB habiskan >1K semata2 menonton wayang..ish..ish jelas sedikit pembaziran di situ kan..hehe..kalau bonda tahu, sure mati CB dilipat-lipatnye.nak tau cane CB tau total cost tu??yelah xkan CB igt smua kan.dah la CB ni mmg ade short memory lost so..CB ni sebenarnya suke mengumpul tiket wayang.CB gulung-gulungkan ia menjadi seperti tikar dan bubuh ke dalam botol kaca yg turut dikumpul oleh CB.hehe...mcm2 botol ade, berwarna-warni tau (termasuk botol kicap cap kipas udang)..jadi al-kisahnya,dari tiket2 tu la CB tau brape perbelanjaan setahun CB ke atas aktiviti sosial murahan tu..

 
1st Choice CB...dari belajar, The Mines je paling dekat dgn UPM
bile dah ade MR.KAKA, baru la jauh sikit sampai kaki ke JJ Balakong


2nd Choice CB...selalunya kalau GSC mestinye dekat Alamanda @ Mid aje
KLCC pnh pergi skali je kot masa tgk Fast&Furious5


hehe...dulu sius CB xtahu pun kewujudan MBO CINEMA di Malaysia ini..since pindah rumah ke Desa Petaling, baru lah CB kenal MBO tu Cinema ropenye.. dan kalau semua nak tahu, MBO dah jadi 1st Choice CB skang sebab die terletak hanya 1km dari rumah CB.
pergi malam2 pakai track & slipa tandas aje. (osem kan?)

**teringin nak masuk GOLD CLASS
sape nak belanje CB
pelizzzz

selain wayang, CB suke men menatang yang ade orang buncit putih-putih macam antu pocong tu.hehe..its bowling CB oii...tapi sayang,kawan2 CB tak ramai yang suka.dorang kate mambazir sbb maen asyik masuk longkang.ish! marah betul CB.kalian tak tahu ke 'practise make perfect' hehe..jadi kalau kegianan melanda..CB selambek maen sorang-sorang.tadak hal la kalau setakat 4 frame tu (blagaknyeee).selalu CB akan maen hari Jumaat.dikala kaum adam menunaikan ibadat solat Jumaat,CB plak bakal is3 solehah ni maen bowling sehingga tamat waktu rehat.hehe..sedikit bijak x? hehe :)

alhamdulillah la..kalau kalian ajak CB men,boleh la score >130
xdek la malu sgt CB kalau kalian score >200 hehe

tu antara bende yang selalu CB buat la...yang CB buat 4 5 kali dalam sebulan hehe.tapi yang setiap hari CB buat adalah......
COOKING
kalau xcaye...meh singgah fb CB.tak pun datang umah..hehe
"sedap tak sedap belakang kire"

And last, ni kot yang boleh CB share..CB suke kumpul keychain..
dah >50 dah.itu tak termasuk yang hilang,tercicir dan kene curik hehe
ni semua oversea punye.ada yang CB pergi sendiri and ade kawan-kawan bagi
 thailand.singapore.german.berlin.canada.taiwan.china.
india.paris.bandung.australia.lebanon

ini MALAYSIA punya
sabah.penang.pangkor.sarawak.tioman.terengganu.melaka.redang.

hehe...burok x?
yg 'TQ' tu CB yang buat..masa ni CB pergi collect data untuk reseach CB
so CB nak bajet, CB buat sendiri keychain ni 400pcs..penat auw.. :) yang pic fly tu CB sayang sgt2 sebab CB beli kat dalam flight MAS masa balik dari Sabah. selalu CB naek
 Air Asia..



so,
sampai sini aje

sekian


love

4 comments:

mama rayyan comei said...

wah..beshnyer cb...renioun t kita main boling nak..?????opsss....mama pon suka masak gak..mesti besh anak dara masak kan...huhuhu

Scharenaa said...

hehe...masak best tp tukang makan ciput.bayangkan nak masak kuih,xnk nk buat 5 ketul hehe...anyway..nnt jom la men bowling kt mlaka parade ke.hehe

man said...

banyak keychain...
tentu banyak juga koleksi kunci...

Scharenaa said...

hehe...xlah.kunci kete & kunci rumah togel xdek buh key chain pun :)